
Budjetointi markkinoinnin toimenpidesuunnitelmaan
Blogi - 2.9.2021
Markkinoinnin hyvään suunnitteluun, kuten liiketoimintaan muutenkin, kuuluu olennaisena osana budjetointi.
Kuinka teidän markkinointibudjettinne on toteutettu? Onko käytössänne vuosibudjetti, jonka kulumista seurataan ja “se joku” ilmoittaa, kun budjetti on käytetty? Päätetäänkö markkinointiin käytettävistä rahoista satunnaisesti, jos joku kiva Google- ja lehtimainoksia myyvä henkilö sattuu soittamaan? Vai onko budjettia tehty lainkaan? Mietittekö, mitä kaikkea siihen budjettiin pitäisi sisällyttää?
Törmäämme monenlaisiin markkinoinnin ja sen budjetoinnin toimintatapoihin, kun puhumme asiakkaidemme tai meihin yhteyttä ottavien yritysten edustajien kanssa. Käytäntö on yhtä sekavaa yrityksen kokoluokasta tai toimialasta riippumatta.
Yhteistä jokaiselle markkinointibudjetille on yleensä se, että sen euromäärä on rajoitettu. Osalla yrityksistä ei ole minkäänlaista suunnitelmaa tai markkinointibudjettia, eikä niitä ei ole oikeastaan edes ajateltu. Joillakin budjettiraamit ovat olemassa, mutta rahan suuntaaminen eri kanaviin ja tarkoituksiin on hakusessa. Toisilla taas on budjetoitu tarkasti, markkinoinnin kanavat ja suunnitelma tehty, mutta itse toteutuksiin tarvitaan boksin ulkopuolista ajattelua tai uusia ideoita.
Uskomme, että tieto lisää tulosta – tässäkin asiassa!
Kun yrityksessä on tiedossa markkinointiin käytettävän rahan määrä, rahankäytön kohteet ja ennen kaikkea tavoitteet, on yrityksen menestyksekäs ja kustannustehokas markkinointi huomattavasti varmemmalla pohjalla.
Tarkoituksena on aina saada mahdollisimman paljon asiakasehdokkaita ja myyntiä, mahdollisimman pienellä taloudellisella panostuksella.
Meille asiakkaidemme markkinoinnin ja mainonnan budjetointi on tuttua ja jokapäiväistä tekemistä. Haluaisitko, että autamme sinuakin kohdistamaan yrityksen markkinointieurot fiksusti?
Voit varata ajan noin tunnin mittaiseen maksuttomaan keskustelutuokioon kanssamme tai soittaa suoraan Jonnalle 044 577 4013 tai Pasille 044 577 4011.
Vilkaisethan samalla kirjoituksemme markkinoinnin suunnittelusta ja sen merkityksestä tai asiakaskohderyhmien tunnistamisesta. Näiden asioiden haltuunotto auttaa usein myös markkinoinnin budjetoinnissa.